Dagboek voor een gelukkiger leven

Paul de Blot

Twee mooie video’s over de kracht van dankbaarheid

In deze twee video’s ontdek je de kracht van dankbaarheid. Eentje heeft een sterke wetenschappelijke onderbouwing, de ander een mooie levensles.

Eerst deel ik graag onderstaand filmpje van Paul de Blot met je. 

Paul de Blot was als hoogleraar business spiritualiteit verbonden aan universiteit Nyenrode. Hij maakte in zijn leven drie oorlogen mee en zat vijf jaar vast in een concentratiekamp. Op het einde van zijn leven – de Blot overleed in december 2019 op 95-jarige leeftijd – had hij geen familie meer om zich heen. Toch vond hij elke dag momenten die hem blijdschap brachten.

De Blot vertelde daar op het einde van zijn leven heel mooi over aan documentairemaker Roek Lips:

Bekijk de video van Paul de Blot op Youtube

“Als je elke dag opschrijft waar je van geniet, en je herleest dat, dan blijf je genieten van het leven”, vertelde de Blot. 

Ik weet rationeel dat er talloze onderzoeken zijn die aantonen dat je gelukkiger wordt van opschrijven waar je dankbaar voor bent. Dit filmpje vind ik op een emotionele manier overtuigend. Het laat zien hoeveel kracht een individu eruit kan putten.

Toch even over die onderzoeken: ken je de uitlegvideo’s van Kurzgesagt? Onlangs besteedde ze een aflevering aan dankbaarheid. Er keken al elf miljoen mensen naar:

In tien minuten bijgepraat door Kurzgesagt over de kracht van dankbaarheid.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *