Dagboek voor een gelukkiger leven

Waar ben jij dankbaar voor?

Ik hoop dat het schrijven in je Dankboek een waardevol ritueel voor je wordt. Hopelijk steken we vrienden, familie en collega’s er ook mee aan. Dan onttrekken we ons met z’n allen aan de druk van de prestatiemaatschappij en leiden we socialere en tevredener levens.

Hieronder vind je ervaringen van Dankboek-gebruikers. Laat me vooral weten wat jij ervan vindt via ernst-jan@dankboek.nl

Ernst-Jan Pfauth
Maker van het Dankboek

Ervaringen van (bekende) gebruikers

“Het belangrijkste boek van 2017”
— Charlotte Mutsaers

“Ik onderschrijf Pfauths pleidooi voor dankbaarheid volledig.”
— Hugo Borst

“Ik had alle tips wel willen onderstrepen. Ik ga het nog een keer lezen, en nóg een keer. Ik raad iedereen aan hetzelfde te doen.”
— Sophie Hilbrand

“Hoe lang nog laten we ons opjagen? In dit hoopvolle boek toont Ernst-Jan Pfauth aan hoe we voller in het leven kunnen staan. Dankbaarheid is daarbij de sleutel. Wie dank zegt voor wat is, ontdekt weer wat nog kan. Dit boek is als een raam dat je zelf mag openmaken.”
— David Van Reybrouck

“Wat cool dat Ernst-Jan het ‘gratitude journal’ weer nieuw leven inblaast.”
— Susan Smit

“Misschien is het goed om soms, zoals Pfauth betuigt, even stil te staan bij wat wél lukt.”
— Ellen Deckwitz

“Op naar meer tevredenheid en dankbaarheid!”
— Cynthia Schultz

“Te gek dagboek voor een tevredener leven”
— Nina Pierson

“Tijdens het avondeten kijken mijn zoontje (9), mijn partner en ik terug op de dag. We delen met elkaar waar we dankbaar voor zijn en schrijven dit in het Dankboek” 
 Monique

“Aan de universiteit geldt het adagio ’the sky is the limit’: meer subsidies, meer publiceren, meer zichtbaarheid. Het Dankboek herinnert mij er aan te kijken naar de positieve kanten in het leven. “
 Merel

“Het Dankboek heb ik als kapstok gebruikt om een speech te geven met als thema dankbaarheid. Met het boek in de hand heb ik iedereen bedankt die mij de afgelopen anderhalf jaar heeft gesteund tijdens mijn ziekte.” 
 Wim

“Voor het daadwerkelijk beginnen met opschrijven wilde ik wachten tot “het juiste moment”. Uiteindelijk ben ik gewoon op een druilerige zondag thuis begonnen.” 
— Anne

Ik voel me goed door te bedanken. Elke dag, ook als ik me rot voel, komt er dankbaarheid uit m’n pen. Dat maakt me blij.
— Bianca

“Het Dankboek maakt dat ik ook gedurende de dag alerter ben op positieve dingen die op mijn pad komen.” 
 Leo

“Ik heb voldoende Dankboeken besteld voor mijn medewerkers, dus dankzij het boek wordt mijn bedrijf een leuker bedrijf.”
— Sjoerd

“Als geneeskundestudent word ik voortdurend op mijn prestaties beoordeeld. Ben ik On Track of Fast on Track? De routine van het Dankboek helpt me om even stil te staan bij wat ik vandaag heb gewaardeerd en waar ik dankbaar voor ben, hoe klein ook.” 
— Tim

Door het dankboek realiseer ik mij dat ik eigenlijk alleen maar leuke dingen mee maak. Daar sta ik daar vaker bij stil.
Yvar

Mijn partner had het boek cadeau gekregen en heeft het mij zodoende ook cadeau gedaan. We zijn het daarom iedere avond samen in gaan vullen, vlak voor het slapengaan. Het werkt enorm, zeker als je het idee hebt dat je een ‘slechte’ dag had. Maar misschien wel het meest fantastische neveneffect, is dat onze relatie een vogelvlucht heeft genomen: we bespreken ineens dingen met elkaar die we daarvoor nooit met elkaar bespraken! Nu geven we het aan iedereen cadeau, als relatie-wondermiddel (ook bij een goede relatie, voor een nog fijnere relatie)! <3
Charlotte

Behalve dat ik het Dankboek zelf gebruik, geef ik het ook aan cliënten cadeau in mijn coachingspraktijk. Soms met een creatieve toepassing, zoals laatst, toen ik het aan een stel meegaf, met de opdracht er iedere dag iets in te beschrijven dat de partner die dag deed waar je dankbaar voor was. Beiden kregen zo meer oog voor elkaars positieve bijdrage en ze voelden zich meer gewaardeerd door elkaar. Dankjewel Ernst-Jan, voor het feit dat er op deze manier meer oog komt voor het positieve.
Ilse